Krucha babeczka z wędzonym łososiem, kremowym serkiem oraz rzodkiewką |
---|
Tapenada z suszonych pomidorów, serem bure oraz szynką długo dojrzewającą |
Paszteciki z ciasta francuskiego faszerowane mozzarellą, warzywami oraz kurczakiem |
Rosół ziołowo-drobiowy podawany z domowym makaronem |
---|
Krem z warzyw z chipsami z jarmużu oprószone parmezanem |
Flaczki cielęce lub wołowe |
Zupa cebulowa z grzankami |
Zupa z grzybów leśnych z ręcznie robionymi łazankami |
Krem z pomidorów z grzankami |
Staropolski żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem |
Barszcz czerwony podawany z ręcznie robionymi pierogami bądź pasztecikami |
Zupa gulaszowa z wołowiną |
Konfitowana kaczka z ziemniaczanym puree oraz ciepłymi burakami |
---|
Tradycyjny schabowy z opiekanymi ziemniakami oraz zestawem surówek |
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym bądź borowikowym z kluskami śląskimi i mixem sałat z winegret |
Stożki drobiowe ze szpinakiem i serem feta w sosie koperkowym podawane z puree ziemniaczanym oraz mixem sałat |
Pieczeń ze schabu w sosie z zielonego pieprzu, puree oraz warzywa na parze |
Filet z sandacza w migdałach z chipsami z batatów oraz pieczonym kalafiorem |
Grillowana pierś z kurczaka zapiekana z suszonymi pomidorami i mozzarellą podawana z ziołowymi kuleczkami ziemniaczanymi oraz mixem sałat |
Karczek pieczony w warzywach podawany z kładzionymi kłuskami |
Nuggetsy z kurczaka serwowane z frytkami/opiekanymi ziemniakami /puree oraz surówką z marchewki |
---|
Lody z musem owocowym |
---|
Panna cotta czekoladowa z musem malinowym |
Semifredo z bezami i owocami |
Deser banoffe |
Mini pavlova z kremem i owocami |
Sernik z białą czekoladą oraz sosem jagodowo-truskawkowym |
Szarlotka z bezą |
Kruche babeczki z łososiem |
---|
Tortille z kurczakiem i warzywami |
Nuggetsy z sosem czosnkowym |
Śliwki w boczku z sosem słodko-kwaśnym |
Skrzydełka w sezamie |
Mini szaszłyki z grillowanym łososiem i ananasem |
Grzanki z łososiem |
Grzanki z szynką długodojrzewającą |
Szparagi w szynce długodojrzewającej |
Sałatka z szynką długodojrzewającą i granatem |
Sałatka ze świeżym szpinakiem, boczkiem i fetą |
Babeczki z musem szpinakowym lub musem z salami , |
Koreczki serowe z kabanosami, |
Kulki mięsne w ostrym sosie, |
Roladki z szynki z musem chrzanowym, |
Kulki mięsne z czarną oliwką, |
Melon w szynce parmeńskiej, |
Paluszki gryssini z szynką parmeńską, |
Roladki szpinakowe, |
Tartinka z salami, |
Rolada serowa z pieczarkami, |
Galareta wieprzowa |
Schab w galarecie, |
Szynka w galarecie, |
Roladki schabowe glazurowane, |
Pstrąg pieczony glazurowany, |
Śledź po kaszubsku, w śmietanie oraz śledź tradycyjny w oleju |
Boczek faszerowany śliwką |
Pasztet z żurawiną |
Ryba po grecku, |
Roladki z łososia zawijane w zielony naleśnik, - półmisek wędlin, |
Półmisek serów, |
Mozarella z pomidorem |
Skrzydełka z kurczaka faszerowane z sezamem, |
Frykadelki wieprzowe ( kulki mięsne z ogórkiem kiszonym i czosnkiem), |
Nugettsy z sosem czosnkowym |
Sałatka z wędzonym kurczakiem |
Sałatka z czerwona fasolą i tuńczykiem |
Sałatka z kurczakiem i boczkiem z sosem miodowo- musztardowym, |
Sałatka z kurczakiem panierowanym w sosem czosnkowym |
Sałatka z brokułami i serem pleśniowym |
Sałatka z granatem i szynką parmeńską |
Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem i kukurydzą, |
Galantyna z kurczaka, |
Ciasto, |
---|
Owoce, |
Dodatkowe danie gorące, |
Dodatkowe przystawki zimne, |
Alkohol z baru restauracyjnego lub we własnym zakresie |